1a Advent

Idag har vi då första advent,
Det har varit en riktig mys dag!
Gjort adventsfint med gardiner och ljusstakar här hemma, sedan blev det lite pyssel i stallet, städat och stökat lite där.
PA har satt upp en grind här inne, så nu kan vi hålla Isac från hallen och trapporna och hundarna går att stänga ut i hallen när man känner för det, inte alls dumt!
Har även tillbringat tid framför TVn, då det visats hoppning, dressyr och shower från Stockholm International horse show, trevligt att det visas lite, då det är en kanon trevlig och fin tillställning!!
Snöar gör det! det har kommit dryga decimetern sedan igår, så nu är det riktigt vitt och fint ute, träden är så fina!
var ut i djupsnön idag och bytte en isolator på hästhagen, snön nådde mig upp till knäna nu, faktiskt så har PA plockat fram skotern idag, roligt och mysigt med vinter, snö och juletider!
Så ett par bilder från dagen, sedan ska jag fortsätta titta på hästarna på TVn =)
Hoppas ni haft en lika mysig söndag som jag/vi
Kram

     

Julbord

Så har man då varit på julbord, årets första, men för att ta det från början..
Kände mig piggare igår, härligt, inte helt kvitt förkylningen, men dock på benen!
Jag och Isac åkte till Hammarstrand på förmiddagen, hadde lite bankärenden och så tänkte jag titta efter något att ha på mig till kvällen då det var dax för julbord. Hittade en hel del fina kläder faktiskt! bestämde mig för en lämplig topp och så bar det av hem, Isac skulle få sova hos farmor och farfar, så vi packade lite grejer som han skulle ha med sig och skjutsade honom dit, första gången han sov över där, men det gick så bra så!
Sedan började det rammla in lite folk, det var PA som bjöd på julbord för sina anställda med respektive, så det var några som kom hit till oss före, så att vi åkte till Hotellet tillsammans, allt som allt var vi 11 pers, men sedan var även stolpen och skogsröjningar där, så det var en hel del folk. God mat, trevligt sällskap och bra underhållning, efter julbordet var det även pubb och dans, så det blev en helkväll, hadde några nattgäster som sov över här oxå, så det blev en sen (eller tidig?!) kväll/morgon, men väldigt trevligt!! TACK alla som var med för en lyckad kväll!
Idag har man tagit det lugnt, sedan våra gäster åkt så var vi och hämtade Isac, så var pappa hit en sväng och nu när stallet är klart och alla djur fått sitt, så tänkte vi titta på en film som vi hyrt, Brudens bäste man, är lite skeptisk, men då det inte fanns så mycket att välja på, så beslöt vi (eller jag) att den skulle få en chans.
Ja ja, det var allt för ikväll
Kram Tina

Förkyld..

Fy vad tråkigt med förkyllning!
Har haft huvudverk, snuva, halsonta och av å till feber i flera dagar nu, Isac börjar dock krya på sig, så han är piggare än jag är, vilket inte är det enklaste alla ggr, då han vill leka och stöka hela tiden, medans jag hälst skulle villja ligga i soffan och göra ingenting.
Till helgen är det första advent oxå, jag som tänkt städa och sätta upp nya gardiner nu i veckan, har inte blivit nått med det då, men det hinns nog.
På fredag ska vi på julbord med efterföljande pubb, så jag hoppas man är pigg till dess! var till Östersund i Lördags för att köpa nått fint att ha på mig, men inte hittade jag nått inte, fanns inget jag ville ha i hela staden, så nu tänkte jag försöka ta mig till Hammarstrand i slutet av veckan för att se om det finns nått där, annars får jag väll försöka rota fram nått ur garderoben, vilket kan bli spännande, då där mest finns jeans och tröjor, hm.. kan inte säga att jag är så vidare mycket för det där med att schoppa kläder.
Idag ska jag iaf. klippa mig, det ska bli trevligt att göra nått åt risbusken på huvuet, senast jag var till frissan var nog i maj, så det behövs vill jag lova! Blir mest att man går med håret i hästsvans, då Isac tycker det är väldigt roligt att dra i det och leka med det om jag har det utsläppt.
Har fixat ännu en julannons, oj vad jag ska annonsera till jul, på hela två ställen! ;-) denna gången var det till Kälarne Nytt, det var sissta dagen för att lämna in den idag, så man är som alltid ute i sissta stunden..
Snö har det kommit nu, HÄRLIGT! Längtar efter att få ut och rida i den! så nu må jag se till att bli frisk, har ju inte alls tid och lust med att vara sjuk. Bjuder på ett par vita bilder från gården, sedan måste jag fixa lite lunch till PA som snart kommer hem för att äta.
Kram på er så länge!
/Tina

Oups.. glömde nästan att tala om, jag har ju fått ny el central till stallet (istället för den som NÅGON råkade såga i med motorsågen, hm..) och så har jag ÄNTLIGEN fått lyse på ridplanen!!! HÄRLIGT! =)

  

Rösta!

Nu kan du rösta på Jerringpriset 2008.
Som god repressentant för ridsporten kan vi nu rösta på Rolf Göran Bengtsson som tillsammans med
hästen Ninja la Silla tog OS silver, den första individuella OS-medaljen i individuell hoppning på 76 år!

Så, en uppmaning till alla ridsportstokar, RÖSTA på Rolf Göran!!
rösta kan du göra på: sr.se/radiosporten

UTE!

Efter att tillbringat ett par dagar innomhus då Isac legat i feber, så har vi idag kunnat vara ute igen, och ute har vi varit! nästan hela dagen, härligt!
Började med en promenad på förmiddagen, Jag, Isac (i vagnen), grannen Bettan och så hundarna förstås, 6 grader minus och en sol som tittade fram mellan molnen, inte helt fel vill jag lova.
Väl hemma igen blev det kaffe, PA kom hem för att äta lunch och vi satt inne i stugvärmen och surrade en stund.
Sedan bar det av ut igen, jag hadde en ridlektion mitt på dan och Bettan stannade och hjälpte mig med Isac, efteråt hann vi med att träna Indra och mocka medans Isac sov i vagnen, Indra var riktigt duktig, först longerade jag henne en stund och sedan fick hon dra skacklarna en stund, hon är så härlig min lilla pärla =)
Det märktes att Isac tyckte det var skönt att komma ut i friska luften igen, han blir som på bättre humör då, motför när han är tvungen att vara inne hela dagen, men så är det ju med mig också.
På radion har dom idag pratat om vilket snöoväder det varit i Jämtland, hmm.. inte här iaf. flög lite snö i luften idag på em, men det var inte mycket att komma med, skulle gärna få komma lite mer snö, kanske man ska prova ta ett snack med väder gudarna, frågan är om dom kommer att lyssna..
Så för att samanfatta, helt klart en trevlig dag!
Tack Elisabeth för hjälp och trevlig sällskap.

/Tina


En majonäsburk och två koppar kaffe

Läste något bra i en tidning, satt och slö tittade på TVn igår,
då kom PA med tidningen Direktkontakt ENTREPRENAD och sa
-läs det här när du har tid,
blev ju nyfiken så jag tog tidningen och läste, nedan kan du läsa samma berättelse som jag gjorde..

En majonäsburk och två koppar kaffe
När du tycker att dygnets 24 timmar inte räcker till och du inte vet vilken av alla viktiga saker du skall prioritera först, kom då ihåg berättelsen om majonäsburken och två koppar kaffe:
En professor stog inför sina filosofistudenter med några föremål på bordet framför sig. När lektionen började lyfte han under tysstnad upp en mycket stor och tom majonnäsburk av glas och började fylla den upp till kanten med golfbollar. Han frågade sedan sina studenter om burken var full. Studenterna sammtyckte till att den var det. Då lyfte professorn upp en ask med småsten och hällde dem i burken. Han skakade den lätt, småstenarna rullade ner i tommrummen mellan golfbollarna. Återigen frågade han studenterna om burken var full. De höll med om att den var det. Därefter lyfte professorn upp en ask med sand och hällde sanden i burken. Naturligtvis fyllde sanden upp resten av tomrummen.
Han frågade ännu en gång om burken var full. Studenterna svarade med ett enhälligt "ja"
Då lyfte professorn fram två kopar kaffe som stått under bordet och hällde hela deras innehåll i burken, vilket effektivt fyllde upp de återstående tomrumet som kunde finnas kvar mellan sandkornen. Studenterna skrattade.
"Nu", sa professorn medan skratten klingade ut, "vill jag att ni påmins om att den här burken representerar era liv. Golfbollarna representerar de viktiga sakerna. Familj, barn, hälsa och annat som ligger passionerat i ert hjärta. Sådant som - om allt annat gick förlorat och bara dessa återstod - ändå skulle uppfylla och berika ert liv.
Småstenarna representerar andra sakerna som betyder nått, som ett hem, jobb och bil.
Sanden representerar allt annat - småsakerna.
"Om ni lägger sanden i burken först", fortsatte professorn" , går det inte att få plats med golfbollarna eller småstenen. Samma sak är det med livet. Om du lägger all tid och energi på småsaker finns det inte plats för det som är viktigt för dig. Så, var uppmärksam på det som är oumbärligt för din lycka och förnöjsamhet. Umgås med dina barn. Ta med din partner ut på middag. Ägna en omgång till åt det som gör dig passionerad. Tids nog kan du städa huset och annat som är mindre viktigt. Ta hand om "golfbollarna först" - sakerna som verkligen betyder nått. Återställ det som är viktigast i ditt liv. Resten är bara sand."
En av studenterna räckte upp sin hand och frågade vad kaffet representerar.
Professorn log. "Jag är glad att du frågar. Kaffet finns med för att visa er; att hur fullt och pressat ert liv än känns, så finns det alltid plats för en fika med en vän."


Hoppas ni nu tog er tid att läsa dessa rader, vad tycker ni? jag tycker att det är mitt i prick!

/T


Kul på snö

Så, då har jag varit ner till mormor och morfar å fått låna en hundpulka, så nu ska Skorpan (och så småningom Viggo) få dra Isac i pulka, fast hon får nog börja med att dra den tom, så att hon får träna upp sig lite försiktigt, hon har ju alldrig dragit något tidigare, jag hoppas att både Isac och Skorpan kommer att uppskatta min ide, då det skulle vara ett trevligt sätt att komma ut i skogen på nu när det är snö, med både hundar och barn, får återkomma med hur det går, först och främst måste jag åka till Hammarstrand och köpa en ny sele, den gammla blev visst söndertuggad för ett tag sedan av en viss herre..
Det känns faktiskt väldigt roligt att veta att i precis denna pulka har även min mor, Isacs mormor och hennes sysskon oxå åkt, morfar berättade hur han brukade dra dem i den när han åkte skidor, undan gick det förstås, och riktigt roligt verkade det ha varit, får nog prova den varianten också, men då måste jag fixa skidor först, vilket jag tänkt göra i flera år nu, men det har inte blivit av, åkte ganska mycket förut, det är ju riktigt roligt, bara man kommer igång.

Fick iaf. iväg min julannons tillsisst, blev riktigt nöjd med den faktiskt, så, ni som är medlem i SRRS får se den framöver och ni som inte är det, ni får bli medlem ;-)  (kanske, kanske, kommer den så småningom ut på bloggen också..)

Nä, nog för ikväll, lovar att det snart skall komma en liten rapport från stallet och hästarna oxå,
Kram på er så länge!

/T


SNÖ!

För den som inte redan märkt det, DET HAR KOMMIT SNÖ! :-)

I Fredags var Linda hit och vi hjälptes åt att fota Skorpan och Viggo i nysnön för att försöka få en fin bild till julannonsen, vi fick till några bra bilder (iaf. på Skorpan, Viggo var inte riktigt med på noterna för dagen, ville hällre busa)
Kom så på att vi skulle ha haft med Amadeus oxå, så vi bestämde att på söndag (idag) skulle vi göra ett försök till, så får vi se hur det går med vår fina ide, måste ju få iväg annonsen ikväl!

Igår var jag iväg med famijen till Birsta, oj vad mycket folk! Vi skulle handla nytt golv till Isacs rum, som nu är nytapetserat, Tack Per! vi hittade ett fint golv på K-Rauta, så nu ska det "bara" komma på plats oxå, sedan så!
Köpte även lite annat smått och gott till rummet som lampor och vägg dekorationer, så det kommer att bli så fint så, ska bjuda er på några bilder bara det är klart =)
Det blev även lite andra saker, när man ändå hadde åkt, det bästa med Birsta är att ALLT finns där, synd bara att det är så smått om parkeringar och bökigt att komma fram med bilen..

Nä, livet kallar =)  men bjuder på några bilder som vi tog i fredags, på återseende!
Och DU, skriv gärna några rader när du tittar in ;-)
/T

     

Kalla Novemberdagar

Minusgrader, soligt och fint!
MEN fortfarande ingen snö..

Sitter och funderar på julanonsen till RR tidningens julnummer, trodde att jag skulle hinna ta några fina snöiga vinterbilder på hundarna till den, men nu måste den snart vara inlämnad, så det blir nog till att försöka rota fram några gammla kort istället om jag ska hinna.

Hästarnas träning går på sparlåga, det är stenhårt både i skogen och på ridplan, så det blir mest lugna skritt turer nu.
Indras inkörning går framåt, har nu tömmkört henne med skaklarna och hon verkar tycka att det är helt OK.
Skulle behöva köpa ett nytt träns till Tösa, det hon har sitter inte så bra, har tittat på några fina färgglada träns som jag gillar, så vi får se, det kanske blir ett fint rött träns så här inför julen, eller nått..

Isac och jag var idag ut på vår dagliga promenad med hundarna, måste säga att det är härligt väder ute nu med termometern på minusgrader och solen som skiner, och trotts bristen på snö, så är landskapet vitt av frost och rätt vackert iaf.
Igår så såg jag att grannen vågat sig ut på sjön med skridskorna, något jag är alldeles för feg för, har som prinsip att alldrig ge mig ut på isen före jul, hellre att jag väntar lite extra, har stor respekt för isen..

Nä nu får det vara nog för ikväll
Kram T


Tänkvärt..

"Det finns bara en verklig framgång
- att kunna tillbringa sitt liv på det sätt man själv vill."


Utställning

Imorse strax före kl 8 hämtade Linda mig här hemma och vi styrde vår färd mot Frösön och J/HKKs inofficiella hundutställning, Med oss hade vi Jaffa och Amadeus, mina hundar fick stanna hemma idag. På plats fann vi även Nina med sällskap och hundar, så vi slog oss ner vid dom och det blev en rolig dag tillsammans med trevligt hundfolk och många fina hundar!
Hur det gick? Jaffa fick HP och blev BIR Valp & BIG valp! Amadeus kom tvåa i sin klass.
Här ser ni några bilder från dagen.

     

Sant eller ej, avgör själv..

" Whoever said that money can not buy happiness
 diden´t know where to bye a horse.."


Alhelgona, Hallowen, Dubbelhelgen...

Kalla den vad du vill, men nu har den varit för i år denna spökhelg.
Klart, kallt och sol har det varit, -10 på lördagmorgon, brrr... men fram på dan blev det riktigt härligt väder, isen har nu lagt sig på sjön här hemma, så nu är det bara att inse att vintern är påväg med storm steg! På lördag em tog jag en härlig skogspromenad med hundarna, sedan fick vi trevligt sällskap till middagen då vi bestämt med några vänner att vi skulle äta en god middag tillsammans, framåt kvällen åkte vi till Hällesjö på Hallowenfestligheter, inte så mycket folk men trevligt och helt OK musik, absolut godkännt! maskerad med pris till bäst utklädd (Vårt sällskap hörde till de trissta som inte var utklädda) Det var många som lagt ner mycket tid och möda på sina kostymer och dom var så tjusiga så! Måste ju bara lägga ut ett kort på min broder, som lyckades vinna för sin fina utklädnad på två!! ställen samma kväll!

Hmm... någon som kan gissa vem han föreställer??? ;-)

Så idag tog jag en härlig ridtur i skogen på min underbara Nefretiti, fick även trevligt sällskap av grannen Bettan som följde med på Tösa, hundarna var också med förstås. Passade på att göra lite skenkelvikningar och byten i galoppen, hon är alltid en dröm att rida Neffi!
Så, en trevlig helg med perfekt blandning av trevligt sällskap, fest, djur och familjemys, hoppas ni haft en lika fin helg som jag :-)


RSS 2.0