Djur året som gott

Kommentera
Ja då var de då dax för en summering av 2009.

Året började med parning av Skorpan som i mars resulterade i 6 små härliga valpar!
En av tikvalparna fick bo kvar här hemma, Bira, som är vårt unga hopp!



I samma veva som det var dax för valparna att flytta till sina nya hem, så flyttade även Tösa, som såldes och fick lämna oss efter 10 år!

I januari var vi tvugna att ta bort vår gammla katt Tiger,
men fram i maj flyttade en ny liten kisse in hos oss, Findus :)


I juni drog vårt fina ungsto Indra på sig en kotsenbensfraktur :( tråkigt nog, men som tur var så har det läkt bra och hon är nu återställd, sommaren blev dock inte så rolig för hennes del, då den fick tillbringas i sjukhage..
I juni föddes även årets fölungar, båda två natten den 7/6 innom en halvtimma, snacka om tajmat! ett sto och en hingst, båda med Arasaa Farid till pappa och vi är riktigt nöjda med dem båda!
Nefretiti seminerades sedan med Sokrates och var dräktig på 17 dygn men tyvärr inte på 30, så sommaren som kommer blir det ingen fölunge på gården :(

 

På hundfronten ägnades en hel del tid åt till viltspår under sommaren och vår fina "Viggo" tog sitt viltspårschampionat!!  =)
även några utställningar hans med för Viggo,
vilket alltid är kul då man får träffa många trevliga hundar och hundfolk!


Årets valpträff lades på sensommaren, så att småttingarna från årets kull skulle hinna växa på sig lite innan, det blev en rolig träff med promenad och fika, tack alla ni som kom! :)



Så fram på höstkanten blev jag erbjuden att köpa en fin hingst som jag haft ögonen på redan tidigre, så vi är nu stolta ägare till den fina hingsten Shariif Amiir!! (e: Pakistan ue: Karnawal)
"Mirre" håller nu på att ridas in och vi har en hel del planer för honnom de kommande åren :)
Han är även godkännd för avel, så han kommer att få bli pappa till nya små stjärnor oxå framöver ;)


Nya hagar till hästarna sattes oxå upp, hagar från octowood, något som blev både mycket snyggare än eltråden som vi haft tidigare, men framför allt mycket bättre och säkrare för att hålla hästarna kvar i hagarna!
Panel på framsidan av stallet blev det oxå, men än är stallet inte helt klart.. men vi betar av en bit i taget!


Sedan såldes La Dejavu som numera bor i Orrviken hos sin nya matte och dom verkar trivas och ha kul tillsammans, roligt att hon blev kvar här i Jämtland!

I december fick vår fina Viggo vara omslagspojke i julnummret av SRRS tidning, stiliga killen! ;)

Tja det var i stora drag 2009, nu ser vi fram mot ett nytt år att fylla med nya upplevelser tillsammans med djuren
Vi ses! =)

Kram T