Premiering

I helgen var de så dax för sommarens premiering på Wången.
Lastade Nefretiti och Invidia på transporten tidigt på morgonen och gav oss iväg
(hade sällskap och god hjälp av Anna och Louis, stort tack till er!)

Kristina var även där med Idun Art (född: 2009 u: Nefretiti e: Arasaa Farid) så det blev en liten släkt träff :)
Idun är verkligen super fin! men ville för dagen inte riktigt visa upp sina gångarter, så det blev blyga 33 p för henne, lite lite kan jag tycka iaf, men men, får ta nya tag nästa år!

Invidia Art skrapade ihop 37p (lite surt med bara en p från klass ett) men fick bra kritik, absolut för sina rörelser, så jag är nöjd iaf, är övertygad om att hon kommer att växa till sin fördel inför ev framtida visningar :)
Extra kul att domaren tyckte att hon var en mycket väluppfostrad ung dam!

Sedan är det ju bara så kul att komma iväg och titta på fina hästar och träffa hästfolk som man inte träffar var
dag!Från vänster: Kristina med Idun Art, Louis med Nefretiti och sedan jag med Invidia Art.
Foto: Maria Skyttberg

Valpning

På Söndag kväll fick jag den äran att vara med när kennel  Shellcrestz första valpkull kom till världen, tre söta shelltivalpar blev det =) Alltid så roligt att få vara med vid sådana här tillfällen, ta gärna en titt på deras egna hemsida för att se på underverken! http://www.shellcrestz.se

Kan säga att dom är ju något mindre än en nyfödd RR ;)
Men riktigt stora för att vara nyfödda shelltis! och så underbart söta!! :)


/T


Dags färska bilder =)


Bira


Aúni


Puss på dej! <3
Viggo och Bira :)


/T


Mirres start i Edsbyritten i fara..

Troligtvis blir det ingen Edsbyritt för Mirre, med en hälta såhär bara två veckor innan..
Blev sparkad på bogen igår och är sedan dess halt :(
Får se om jag kanske kan ha en reserv så att iaf jag kan åka, hoppas nu bara att Mirre repar sig med lite vila!

/T

Hovslagar och veterinär besök

Har haft en lite lugnare vecka på ridfronten i väntan på hovslagare, Indra som gått barfota har varit så öm sissta dagarna att jag fått låta henne stå och Mirres skor var det inte mycket kvar av, absolut inget att rida på och då han även haft ett litet skavsår under sadelgjorden, så har han vilat en vecka, men igår blev båda skodda och Mirres skavsår är läkt, så idag blev det rida av :) Fick go hjälp av Louise och Andrea, så vi fick ut tre hästar rakt av, även Hilja med sin Vidar var med på turen, skoj! och med hundarna springandes kring hästbenen så är det riktigt härligt!

Har anmält mej och Mirre till Edsbyritten, så nu är det bara att ladda, den 3 sept är det dax! :)

Aúni har skaffat sig en ny hobby, sork jakt! :P detta resulterade dock igårkväll till en pinne i ögat..
Hon dök nämligen efter en sork rakt ner i ett dike som var röjt från sly, blev lite skraj då jag inte han se först vad som hänt, hon skrek och drog, som tur var hem. Tur i oturen så har det tagit i ögonvrån, så hon klarade själva ögat, efter vet besök så har hon nu iaf fått ögonsalva och det ser redan bättre ut.


/T


En hel del tid tillbringas till häst i skogen!

Jag och Hilja bestmäde tidigare i sommar att vi skulle undersöka ridväg skogledes till Mjösjö (bilvägen är det 3 mil från här) Så i måndags packade vi sadelväskorna med go fika, karta och gps, sedan drog vi iväg i regn och rusk.
Det blev en trevlig tur på ca 4,5 mil, å regnet avtog lagom till fikastopp och sedan tittade till och med solen fram, trötta och nöjda anlände vi till Mjösjö där vi tog bil och transpot hem denna gång.

Så ikväll drog vi iväg för att mäta upp och reka en annan sträcka, färden gick över skogen till grannbyn Övsjö, en slinga på 2 mil blev det. Vi konstaterade på hemvägen (som bestod av några km landsväg) att det är dax att plocka fram reflexerna, blir rätt mörkt framåt tio tiden på kvällarna nu.

För övrigt har veckan hittills bestått av några kortare turer, hagbyggen och betesflytt.
Har börjat skriva upp tid och sträckor som jag rider på varje häst, kan bli riktigt spännande att räkna ihop vid års slutet =)

På återseende =)
/T


Hundutställning

Har idag varit till Svenstavid på hundutställning, tyvärr blev det inget vidare resultat för Bira och Centa, då dom tydligen inte föll domare Jens Myrman i smaken, bara god för dem båda, trotts det väldigt fina kritiker (hur de nu går ihop?! :P ) båda två skötte sig dock kanon, var ju Centas första officiella å hon var så duktig så! :)
Aúni däremot gick det bättre för, hon blev BIR valp med fin fin kritik (domare Arvid Göransson) även hon skötte sig kanon bra bland alla hundar och trängsel, stannade dock inte till BIS-finalen då vädret blev sämre och det var förseningar, det blev en lång dag iaf, hoppas på fler tillfällen när hon får starta officiell klass =)

nu laddar vi om och kommer igen i Sundsvall nästa gång!


/T

Häst förändringar

Ja här hemma har det defenitivt hänt mer än på bloggen ;)

För det första så har Kariim Art åkt till sin nya ägare Lena i Stockholm och jag önskar henne all lycka med denna fina häst! :)


Kariim i hagen här hemma


Kariim redo att gå på transporten för nya äventyr!


Så har ett nytt sto anlänt till oss, Esperence (NL) e: Tarek el perry u: Pach Ilona
som vi hoppas blir ett bra tilskott i avelnSedan så är TA Bira , TA Centa aoch Aúni anmälda till svenstavikutställningen på lördag.
Bira och Centa är även anmälda till MH den 4 sept.

Ja det var iaf en liten uppdatering :)

/Tina


RSS 2.0