Tankar kring hundmat

Är det bara jag som måste ge mina hundar mer mat än rekomendationerna på säckarna?
Tex. så står det på säcken (Eukanuba performance) att en hund av viggos storlek skall äta 540g men i verklighetem ger jag 700-750g (och då är 540g tänkt för högaktiva hundar!)

Vad ger ni och hur mycket, dela gärna med er om tankar kring olika foder, mängd och kvalite mm.. hur tänker du i ditt val av hundmat? vad är viktigt och vad har du för erfarenheter?

Jag skulle villja ge ett svenskt foder av bra kvalite och då nu Aúni äter Standard (från uppfödaren) så tänkte jag passa på att testa det. Varför vill jag då ge ett svenskt foder? jo först med tanke på transporterna, varför frakta hundmat långväga om det inte behövs? och så vill jag gärna gynna ett svensktillverkat foder om det i övrigt är bra, vilket jag tycker att Standard verkar vara.

Jag ger även Klass till mina hundar, vilket jag är nöjd med (där stämmer det även bättre på rek. mängd)
Är dock lite söligare att ge, men det kan jag leva med :)

/T


Aúni

Några bilder på lilltjejen Aúni :)


Full fart!


Spanar in vad Isac har för sig


Tyckte nog det såg skoj ut då Isac åkte på den :)


Bus med gänget


Aúni & Bira


Busig brud :)

/Tina

 


Ny flockmedlem!

Ja då har hundflocken berikats med en ny stjärna, lilla Aúni har flyttat in,
en bedårande liten tjej av rasen Lapsk vallhund :)
Vi hämtade henne igår, så nu ska hon få göra sig hemmastad, vilket verkar gå bra, då hon redan har fullt upp med att leka med både dom andra hundarna och med Isac :)

Lovar att det kommer bilder bara jag hunnit ta några, men den som är nyfiken redan nu kan ta en titt på henne här på hennes uppfödares hemsida.

/T

Nya datum!

Jag har tyvärr problem med hemsidan för tillfället som jag hoppas snart skall vara lösta.

Men så länge så lägger jag ut planerade datum för westernträning i Bräcke här.
Så här kommer vintern och vårens datum för dej som vill rida western för mej i Bräcke:

26 Februari
19 Mars
2 april
1 maj
4 juni
19 juni

Vill du rida för mej men inte har möjlighet att komma till Bräcke dessa dagar, så kontakta mej så planerar vi in något som passar dej! tex privatlektioner här eller hemma hos dej.Mvh Tina


Söndag på Sönnasjön

Bjuder på några bilder från gårdagen, som tillbringades ute i det härliga, milda vädret!


Isac åker skidor


Viggo


Bira


Puss på dej! Viggo och Erik myser lite :)

Det blev förstås oxå lite häst och stall sysslor, Isac ville rida, så han fick rida en sväng på Neffi, sedan var jag ut med Mirre i skogen och pulsade i snön, känns härligt att ha kommit igång med ridningen igen!

/T


Bira & Baron

Här är ett par kort på Bira & Baron ("Morris") som Marianne och Gösta (Stavregårdens) tog på sundsvallsutställningen i höstas :)


Baron


Bira

/T

GOTT NYTT ÅR!

Ja så var det nytt år nu då, nyårtet firade vi in här hemma tillsammans med min bror och hans familj, lugnt och mysigt! :) Startade det nya året igår med en ridtur i nysnön på Mirre, första ridturen sedan Erik föddes (har inte ridit på en månad!) Hundarna fick oxå följa med nu när det är färdiglöpt för denna gången, vet inte vem som njöt mest, jag, Mirre eller hundarna! men härligt var det!! =)

Hoppas ni oxå haft det bra i jul och nyår å god fortsättning!
Kram Tina

RSS 2.0