Vårtecken

Mars börjar gå mot sitt slut och snart är april här, vår med andra ord och hur syns det? Jo förutom att solen värmer gott en dag som denna så har jag här en lista på vårens tecken:

* Fällningstider, hundhår, katthår, hästhår, ja det bara yr hår överallt :P
* Solen! Underbara sol (förutom då den skiner in genom fönstren och visar exakt hur skitiga dom är och hur  mycket djurhår det är överallt..)
*Härligt tjocka hästmagar! vi väntar på föl!
* En kalender som blir mer och mer välfylld, borde finnas dubbelt så många helgdagar på vår och sommar!
* Isiga skogsvägar, hårt och halt att rida, tyvärr..
* Man kan gå utomhus utan lånkallsingar, halsduk och mössa, iaf vissa dagar!

MEN, inget slår våren då den visar sig från sin bästa sida, blå himmel och en sol som värmer gott, då står man mer än gärna ut med att spotta pälsbollar och leta bästa vägarna för att slippa halka =)
Här är några kort från dagen i hästhagen, här är verkligen några som njuter av sol och vår, å tänk, om inte allt förlänge så börjar även snön töa bort och vårgräset att spira ;)

Runda goa Nefretiti
Grabbarna njuter i solen =)

Shariif Amiir

Kariim Art

Indra Art

/T


Hipp Hipp Hurra!!

Till B-Kullen som fyller 2 år idag! (27/3) =))

Bozz


Bira


Briza


Bestla


BaronBejla


Tänka sig att dom varit så små :)

/T

Team Art Bozz

Fina killen Bozz =)


foto från matte och husse


/Tina

Team Art Cizzi

Här är ett par härliga bilder på Kira (TA Cizzi) visst är hon vacker! =)
man ser både likheten med mamma Skorpan och pappa Viggo tycker jag!
foto: matte Erika Isaksson


/T


Elände

Har tillbringat fyra dygn på Ö-sunds lasaret med Erik, han åkte på RS virus och fick det jobbigt med andningen :(
Men nu har han börjat piggna på sig och igår em så fick vi åka hem, HÄRLIGT att komma hem efter att suttit instängda på ett rum (issolerade)

Men så imorrse så lyckades Aúni komma ivägen för Mirre, blev illa trampad på en framtass, så då blev det till att åka in till Ö-sund igen då, denna gången till veterinären, efter röntgen konstaterades dock att hon haft tur i oturen, inga brytna ben, så efter att hon blivit ihop sydd med 8 stygn så kunde vi åka hem igen! :)

Nu vilar vi oss i form och hoppas på medvind! :)

/Tina

Skogspromenad

/T


Team Art BEJLA

Några nya kort på Nora (TA Bejla)  =)/T


Sportlov

Det har ju varit sportlov veckan som var, här kommer några bilder från vår sportlovsvecka =)


Pankaks lunch hemma

Vinterlurvig KariimBusig IndraVacker Indra
Grillning hos Mormor
Moster Julia med Ninas lilla Cujo och nyfikna Aúni

Moster Emilia gör sig en grillpinne

Isac är sugen på korvKusin Liam lite trött


Mormor Gunilla


Isac & Cujo


Moster Julia & Erik/T


vårsol

Äntligen så är vårvintern här, kyliga nätter men ack så härliga dagar med sol och pluss grader! =)
Här tränas både hundar och hästar, har idag fått ridplanen skottad, så nu ska jag börja utnyttja den oxå, får hoppas att det inte blir isigt bara.
Mirre behöver en del tid där, Kariim skall få börja bekanta sig med skaklarna och Bira ska få damma av lite lydnads kunskaper efter vinteruppehåll =)

Har anmält Aúni och Centa till inoff utställning i Östersund 2 april, skall bli skoj, så nu får jag börja drilla Aúni, (Centa bor ju med sin fodervärd, så hon får drillas där =) )

Har även skottat fram hundgårdarna idag, då vi har en Bira som "råkat" hamna nere på vägen en gång för mycket nu, straffet blir hundgården då inte matte kan ha ögonen på henne = inget mer lös ute själv alltså!

Tog en tur runt byn i söndagstrafiken med Kariim igår, duktiga killen, har knapt varit ute efter vägar förut, men var inte ett dugg bekymrad över alla bilar som passerade =)
Tog och mätte honom då jag kom hem, "lill killen" är nu 150 cm/mkh och växer så det knakar!

/T

Planering

Har så smått börjat planera för våren och sommaren, tanken är att det skall bli kennelträff och ridläger, å så har jag tänkt komma ut och tävla lite med Mirre och hundarna.
Sedan har vi ju förstås ett dop att planera oxå :)

Har tänkt ha ett tema för kennelträffen, men då det finns så många intressanta ämnen har jag inte riktigt bestämt mej för vilket än, sedan skall det ju gå att genomföra utan allt för mycket krångel oxå :)

Sedan har jag även lite planer på nytt som jag inte tänker avslöja riktigt än, men är du nyfiken, så kan du hålla utkik här ;)

I helgen som var satte vi iaf upp Horsecamen i stallet, är ju inte allt för långt borta nu med Neffis fölning! hon börjar bli enorm!! och det syns på henne at det börjar bli tungt, så jag hoppas hon slipper gå över tiden, månads skiftet mars/april är det tänkt till iaf.


/T

Föreläsning

Igår åkte jag tillsammans med Linda in till Östersund på föreläsning om hundens parning, dräktighet och valpning med veterinär Annelie Eneroth. Det var en intressant kväll med många uppfödare på plats som anordnades av Östersunds djursjukhus.
Även Agria och Hills var på pålats och informerad. Det bjöds även på gott fika, kanske lite snålt tilltaget med tid, men så blir det ju lätt när det är intressanta ämnen. Hursom så hadde jag en trevlig kväll och det utlovades fortsättning, vilket jag ser fram emot! :)


Bjuder på en bild av lilltjejen Aúni

/T

RSS 2.0