2015

Stall & Kennel Team Art 2015 Hur summerar vi detta år då? Det första som slår mig när jag tänker tillbaka på 2015 är faktiskt något så enkelt och trist som vädret.. jag brukar vara sådan som inte tycker att man skall haka upp sig på något man inte kan påverka, men 2015 har bjudit på trist vår, sommar och vinter, hösten var däremot värdemässigt det bästa som året hade att erbjuda! Den var faktiskt underbar! snöbrist, is, regn och kyla till trots så lämnar vi härmed vädret och funderar vidare.. Hundar, utställning, Dárjá, Dárjá har haft ett bra utställnings år med bra resultat, jag ställer ju inte så mycket så är extra nöjd med hennes CKn och fina placeringar som började med dubbel utställning i Rättvik i februari och även årets bästa resultat, Excellent, ck och R-cert =)
För att fortsätta med hundarna så föddes ju vår E-kull under årets första månader, i mars kom dom till världen, ett helt underbart gäng med valpar!
En av valparna, Team Art Enya (Winky) fick bli kvar i kenneln och blev fodertik hos min goda vän Nina, vi hade drömmar och förhoppningar om denna underbara lilla tjej! (som man har med dessa underbara valpar) i september tog dock vår saga en annan vändning än vi planerat, vår underbara tjej blev förgiftad och klarade sig inte.. hon berikar nu hund himlen med sin charm och klokhet.. :(
Tyvärr inte vår enda förlust under året, i april mitt i påskfirandet så miste vi vår underbara Wilmorin, hon skadade sig illa i hagen och det fanns inget vi kunde göra, så hon är numera en stjärna i himlen och för alltid älskad och saknad..
Senare under våren/försommaren så stegade en annan stor personlighet in i våra liv med många åsikter och egna idéer, LL Misha flyttade in! jag fattade genast tycke för denna viljestarka skönhet, vi diskuterar en hel del och hon ifrågasätter, men har ett hjärta av guld =)
Tävlings säsongen drog igång och med facit i hand med blandade resultat, Kiia startade bra med en 2a plats i Storsjöritten, men sedan gick det sämre med två diskningar efter målgång vilket vi nu i efterhand vet berodde på begynnande korsförlamning, vilket vi nu kämpar med att hon skall komma tillbaka från. Misha och jag startade lite lugnt för att lära känna varandra, med en 50 km tävling, det blev en godkänd tävling i en av de varmaste dagarna på året, hon fick ett par godkända ritter till med bla debut på 80km =)
Kursande har det också hunnits med, NH kurs med Icaros och Rallylydnad med Dárjá =)
och inte att förglömma, ännu en viljestark dam med åsikter har ju återvänt till gården (förstår inte att vår gård berikas av så många färgstarka damer!) Det är team Art Dimma som är född här hos oss som nu i höst flyttat hem igen =)
Vi har ju förstås haft förmånen att lära känna nya personliga individer både i form av inackorderingar och träningshästar som under året flyttat in och flyttat ut från gården! vi tackar ägarna för förtroendet att förvalta deras högt skattade guldklimpar! och ser fram emot nya möten under kommande år! =)
Ja 2015 har bjudit på både med och motgångar, jag ser ödmjukt tillbaka på det år som gått och blickar nu framåt och undrar vad 2016 har att bjuda på?! Men till dess vi ses igen: GOTT NYTT ÅR!!!!

Tjuvstartar med julklapparna

Kiia fick tidig julklapp av tomten i år, ländtäcke och nättäcke Back on track! Så nu hoppas vi att musklerna skall bli mjuka och fina! Fin i ländtäcke blev hon iaf, prinsessan ❤

Fotografering

Idag har jag haft hjälp att fotografera några hästar, två hästar som är här på träning och så vår egen kille Icaros Art. Vi börjar med några bilder på Looking Good, arab/halvblod som är här på träning (Till Salu)
Och så har vi Snöggur, en islandshäst hingst som är här på inridning
Sist men inte minst, vår egen lilla goding, Icaros Art, som haft ryttare på ryggen för första gången idag! =)

Nya skor

Idag har vi haft besök av vår hovslagaren Pernilla, så nu har jag nyskodda hästar! Icaros blev skodde för första gången, vilket han tog med ro, nu kan han raca i hagen igen och inridning en kan fortsätta 😃👍

Tränings motivation

Förutom ridningen så håller jag igång med konditionsträning tre ggr/veckan, något som jag tycker om och som vanligtvis känns lätt, roligt och skönt. Det är först och främst löpning men varvar med cykling på sommaren och simning och skidor på vintern. Denna sommar har det dock blivit väldigt mycket mer häst träning (fler hästar och längre distanser) så då har min egen träning känts lite mer svår motiverad, jag har dock kört på och tänkt att det ger sig väll bara jag tjurar på ;) så i höst så har jag haft en förkylning i kroppen som inte vill ge med sig och inte bryta ut riktigt, så då blev det ju ofrivillig vila, det har dock varit trögt, känt mig pigg, sprungit och så ont i halsen eller bihålorna = vila och så samma sak om och om igen, suck.. Så anordnades en friskvårds dag här på byn, det varvades olika träningspass (tex vattengympa, yoga, kettelbell, qigong, bugg, zumba mm)..med behandlingar som massage, fotvård, ansiktsbehandling och så god mat förstås! En riktig toppen dag! jag hade anmält mig och kände mig pigg, det blev en toppen dag kan jag lova! en riktig energi injektion! så nu är träningsglädjen tillbaka med full kraft! Jag har dock lagt till kettelbell och yoga på schemat, mer variation = roligare och förhoppningsvis bättre helhet på träningen =) Har dock börjat känna av lite huvudvärk och nysningar, men vägrar bli sjuk! ;) Hur håller du igång? var hittar du träningsglädjen och motivationen? Jag älskar ju att träna ute i naturen, vilket ger mig enormt med motivation i vanliga fall, jag har även hundarna med på mina rundor, då har man ju även träningskompisar :D men nu när det är snö på backen och mörkt större delen av dygnet, så är det svårare att komma ut (längtar efter skidföre) å då kan det faktiskt vara skönt med lite inomhusträning också =)

Kiia på g!

Nu har även Kiia fått komma igång och skritta efter sin två månaders konvalescens, nöjd häst och nöjd matte! Det gäller dock att vara rädd om musklerna, så vi har sökt rätt på ett gammalt skritt täcke för att hålla rumpan varm. Damen är glad att få komma ut men tycker det är mesigt att bara få skritta 😂 Letar dock fortfarande efter ett bra kraftfoder till henne med bla låg stärkelse halt, vill ju gärna ha Svensk producerat, någon som har förslag? (För den som missat det så har hon haft korsförlamning)

RSS 2.0