Wångenritten 2016

I helgen bar det av till Wången för att tävla! Åkte upp redan tidig em på Freda för att riktigt ta det lugnt och njuta av att vara på plats i bra tid. När Misha var installerad i stallet så var det dax för oss att cheka in i stugan och fixa nått att äta, vi hade sådan tur att vi fick köpa med oss mat från värdshuset att värma, vilken service! (dom hade ju egentligen stängt) Wången är alltid lika trevligt att komma till och vi blev inte besvikna denna gång häller! En proffsig anläggning med det bästa för både hästar och team! så skönt att bo på och ha hästen uppstallad på tävlingsplatsen!
Lördagen bjöd så på mulet, kyligt och blåsigt väder, skönt för hästarna (även om inte blåsten var så rolig) groomar och funktionärer har nog gärna haft det lite varmare, men helt ok för oss som red =)
Jag startade i klassen T80 och red in på en 3e plats på tiden 5 tim 30 min (14,9km/h) och en 1a plats med laget!
Fina ridvägar, mycke backar och en över lag välordnad tävling med mycket fina priser! Helnöjd med helgen!!
Bjuder på lite bilder av mig och LL Misha tagna av Emilias Fotografi.
 
 

Kiia

Igår var vi in till hästkliniken i Östersund för triangelmärkning av Kiia.
 
Efter det åkte vi och lämnade henne hos Neiron på Hillside Farm! Så nu håller vi tummarna för en fin liten fölis  nästa sommar!
Neiron som njuter av sommaren hemma i sin hage
 

Hämtat och lämnat häst idag

Idag har jag lämnat Icaros hos Nisse i Österåsen  för inkörning! Mycket spännande må jag säga! 😃
Och när vi ändå var ute å körde och åt rätt håll och allt, så fortsatte jag till Timrå och hämtade hem Indra från hingsten, hon är nu betäckt och har gått ur brunst, så nu håller vi tummarna för att det tagit sig!
 

Härjedalsritten och en del annat

Här kommer en uppdatering om vad som händer med och kring hästarna!
I helgen som var så red jag Härjedalsritten 80km på Misha, det gick bra och vi fick en godkänd ritt på 13.8km/h, så nu har hon sitt noviskval klart! 😃
 
Idag har jag varit till kliniken med Icaros för att kolla upp hans hjärta, veterinären på hingst certifieringen var osäker på om där kunde finnas ett blåsljud och rekommenderade att det kollades upp, nu är det gjort och det var inget fel, så skönt att veta! 😊
 
Kiia har det ju som ni kanske vet strulat med en längre tid.. hon har stora muskelbristning på flertalet ställen i bakpartiet, har en rotation i bäckenet och är väldigt sned i sitt bakparti,  vi har försökt en längre tid nu med olika behandlingar och rehab, men hon har inte svarat på det och blir bara sämre av mindre och mindre arbete.. så tyvärr är hennes karriär som tävlings häst slut och hon får nu bli avelsmärr på heltid, en gissning av veterinären är att hon som unghäst gått omkull i hagen och skadat sig, sedan har det inte visat sig så mycket för svaret hon börjat tränats ordentligt. 
 
Här kan man se hur sned hon är, samt hur hovarna blivit ojämnt stora!
 
Å så har vi lämnat Indra hos hingsten Clip! Hon är i dagarna betäckt så nu håller vi tummarna för russ föl nästa sommar! 
 
Passar också på att även här välkomna våra tre nya inackorderings hästar!
En islandshäst, en schettis och en 1 årigt vbl travare 😊
 

RSS 2.0