2017

Kommentera
Så är snart 2017 slut och det är dags att se tillbaka på häst och hund året som gått, det har varit som en berg och dal bana, men det är väll mer eller mindre så för alla. 2017 har ju varit ett jubileumsår för oss, då det är 10 år sedan vi startade företaget och registrerade kenneln, å det har föds några jubileumsbebisar här på gården, men vi tar det från början =)
 
Under första halvan av året tog jag min B tränar licens och kan nu titulera mig amatör travtränare ;)
 
Tävlingsåret blev ju inte alls vad vi hoppats på.. tanken och målet var ju att Lily skulle få komma ut på tävlingsbanan och kvala till (å delta i) unghästfinalen, så blev då icke fallet, då hon på vårvintern fick en brodd spark på höger framknä i hagen, inget som från början verkade så alvarligt, men som blivit en långrandig historia, sedan lyckades hon i Aug skära upp samma framknä ordentligt som pricken över i, men nu är hon (peppar peppar) igång sedan i okt och vi ser med tillförsikt framåt och hoppas att 2018 blir hennes år! Mishas tävlingsår blev inte mycket bättre, målet där var att starta internationell klass och att starta 120km. Det började bra med en 50km tempoklass på Wången i Mars, en helt fantastisk vårvinterdag med strålande sol och en godkänd ritt, nu var vi på g liksom! Men så på en av våra träningsrundor kort efteråt så klev hon snett på en iskant och började halta lätt i traven, det visade sig att hon vrickat sig så illa att hon fått en gaffelbandsskada, en skada med god prognos men lång vila.. så då bestämde jag mig snabbt för att betäcka henne och slå två flugor i en smäll, ordentligt med vila och förhoppningsvis en fölunge till 2018, hon är nu dräktig med Neiron och om allt går bra beräknas hon föla i april. Donna har dock tränat på bra och gick nu i höst godkänt premielopp i Östersund =)
 
Med hundarna har det inte blivit en enda utställning i år, å inte häller något annat tävlande, men vi har tränat på med viltspår och hoppas att det kan bli några prov nästa år! Vi har haft två fina valpkullar under året, vår G och H kull, Aùni var först ut med sin lilla kull med endast en valp, men en riktigt fin och trevlig sådan, Team Art Garm
 
Sedan var det Dárjás tur och hon fick en fin kull under sommaren med 7 härliga valpar!
 
Vi har även fått tre underbara föl här på gården, två arabföl och ett russ =)
 
 
 
Vi har även varit till Wången på sommarpremiering med våra fina russ, som visades riktigt bra av Julia & Emilia
 
Vi har tyvärr förlorat två av våra fina hundar under andra halvan av året.. Viggo och Dárjá är inte längre kvar här hos oss, dom är båda enormt saknade..
 
 
Hundflocken har dock berikats med en ny medlem, då vår kära Sally flyttade in nu i höst
 
Jag vill även tacka dem som under året givit mig förtroendet att ta hand om och träna era fina hästar, det är alltid lika roligt att få lära känna, arbeta med och se hur de utvecklas =) Tack också till er som köpt era hundar och hästar av oss och för att ni ger dem fina aktiva och kärleksfulla hem, det är så roligt att få följa er! Jag önskar er alla där ute, kunder, vänner, familj och alla ni som läser min blogg, ett riktigt Gott Nytt År! :D Ta hand om varandra, både två och fyrbenta! MVH Tina <3