Tillbakablick 2018

Kommentera
Så var det dags att knyta ihop säcken och summera 2018. Året har bjudit på både sorg och glädje, precis som det brukar vara.. Vi börjar med hundarna. Inga valpar under året, men en del annat har vi iaf hunnit med, Fenja och Sally har båda debuterat i utställningsringen, Fenja med Excellent och Sally med CK, vi har kommit igång med viltpårningen med både Fenja och Sally (och förstås har även Aúni fått spåra) inga prov i år, men vi siktar på anlagsklass till nästa år med båda, ev kanske det kan bli öppen klass för Aúni också. Sally har även blivit röntgad nu i höst med fint resultat.
och så går vi över till hästarna. Under vintern tränades det på mot våra mål och så kom våren.. Lily skulle ut på sin första cr, vilket slutade snöpligt med en hälta till följd av en vrickning i slutet av första slingan, ett par veckor senare åkte hon även på korsförlamning och medans hon repade sig och började komma igång igen, så kom nästa bakslag, Misha som skulle föla i april (go, glad och pigg under hela dräktigheten) fick en besvärlig fölning och utan att gå in på detaljer så slutade det med att vi miste både henne och fölet, Misha som var en speciell häst för mig, en krigare in i det sista, som för alltid kommer att ha en plats i mitt hjärta, hon fattas mig.. <3
Men det fanns även en del glädjeämnen under våren, Pommier flyttade in hos oss, vårt första vbl avelssto, mycket spännande! och Donna klarade i april sitt kval och skulle nu få börja tävla! även det mycket spännande!! Sommaren började bra med tävlingsdebut för Donna och hon lyckades även vinna sitt lopp på bygdetravet i Ammer, även Lily var nu på benen och gick en godkänd cr i juni.
Även små trollen fick ut på äventyr under sommaren, det bar iväg till Wången på premiering (tyvärr inga höga poäng då båda var mitt i en växtfas, men bra träning för dem) Vi har även under sommaren och hösten jobbat på med målet att få dem för vagn innan årets slut, vilket vi lyckats med, både Snotra och Neirona har nu i december dragit vagn, så nu jobbar vi vidare mot målet som blivande körhästar!
Under hösten har både Donna och Lily fått komma ut på tävlingsbanan igen, Lily knep en 3e plats på Rimboritten (50km tempoklass) och Donna har kämpat på bra och lyckats med två st 3e platser som bäst, nu ser vi med spänning fram emot nästa års tävlingar! Ännu en häst har under hösten flyttat in på gården, även detta ett avelssto, Angel´s Light, så om allt går som det ska, hoppas vi på två små föl till våren <3
Jag har under året även haft förmånen att få träna och förvalta några finna hästar för kunds räkning, vilket alltid är lika roligt och spännande, så tack för förtroendet och lycka till med era fina hästar! Det var vårt 2018, nu blickar vi fram mot 2019 och önskar er alla ett GOTT NYTT ÅR!!!